Vill du bli en av oss?

I vårt cykelteam stöttar vi varandra, ger alltid järnet och ser till att ha extremt kul. Vi har som mål att varje år cykla Vätternrundan på 9h 30 min. Vi mäter bara rulltiden vilket gör att att vi har tid att njuta av deåperna och alltid stannar om en lagmedlem får tekniska problem, t.ex. en punktering.

Viktigast av allt är att vi gör skillnad för utsatta barn. Är du redo för en ny utmaning i livet med ett riktigt skönt gäng är du välkommen att söka till Team Time for Ghana!
User ratingUser ratingUser ratingUser ratingUser rating
+
5-star rating
5.0
Vi är en nöjd klunga!
Header image
ömsesidigt

Vi ger och tar – tillsammans!

Att vara del i vårt team innebär också ett ambassadörskap. Som ambassdör och teammedlem får du många fördelar men det finns också krav.

Vad vi erbjuder dig

Som del i teamet blir du ambassadör för Time for Ghana varför det inte bara är ett sportsligt sammanhang vi erbjuder utan också en filantropiskt. Tillsammans med dig gör vi skillnad på riktigt!
MERVÄRDEN!
Förutom glädje, entusiasm och gemenskap:
Digitala träffar under året
Coaching och tips
Facebookgrupp för sammanhållning
Rabatt på teamkläder från Verge Sport
Draghjälp - hela laget ska klara målet tillsammans
Målgångsfirande i Motala
Peppmöte i Motala
Bra starttid (vanligtvis 06:00-06:30)
Träningar på Zwift, i Stockholm och Örebro
Träningsläger (logi till självkostnadspris)
Salvor & liniment från Medevi ProSalus
3 skolstarter till utsatta barn

Våra förväntningar på dig

Som ambassadör för Time for Ghana förväntar vi oss engagemang i vårt arbete. Vi är därför noga med att välja ut sökande som vi tror passar på både kort och lång sikt.
FÖRVÄNTNINGAR!
Förutom ett gott humör, kämparanda och sunt förnuft:
Bidra till insamlingar
Behärska klungtekniken
Bär teamkläder
Marknadsför Time for Ghana
Engagemang i tippningstävlingen

Låter det bra? 

Om det låter som att du matchar bra i vårt team är du mer än välkommen att skicka in din ansökan till teamet 2024! Antalet platser är begränsat och vi rekryterar löpande.

Att vara med i teamet kostar endast 960 kr utöver det tillkommer startavgift till Vätternrundan och självkostnadspris för teamkläder.
FAQ

Vanliga frågor

Här hittar du vanligt förekommande frågor och svar. Tveka inte att kontakta oss om du undrar något som inte finns listat på denna sida.

Om teamet och ambassadör­skapet

Hur genomförs träningslägret?
Vi ses i Stockholmsområdet lördag till söndag en i april/maj. Vi tränar på klungteknik, cyklar tillsammans, pratar om välgörenhetsarrangemang och umgås för att skapa en härlig teamkänsla. 
Hur kan jag engagera mig i tippningstävlingen?
Dela och skapa egna inlägg i sociala medier är det enklaste men i slutändan handlar det främst om att prata med nära och kära. 
Hur kan jag marknadsföra Time for Ghana?
Dela inlägg i sociala medier, skapa egna inlägg och guldstjärna om du har kontakter inom media som kan göra ett reportage om oss. 
Vad innebär ”bidra till insamlingen”?
Att du på något sätt engagerar dig i stiftelsen. Vi har inga höga krav utan är nöjda med det lilla. Vi värdesätter ditt engagemang för stiftelsen och teamet. Team Time for Ghana är så mycket mer än att bara cykla Vätternrundan. 
Vad händer om Vätternrundan blir inställd p.g.a. av Covid-19 eller liknande?
Om Vätternrundan blir inställd så erbjuder vi återbetalning av vårt överskott eller en plats i teamet nästa år.
Vilka kostnader tillkommer?
1) Startbevis till Vätternrundan 2) Köp av teamkläder och ev. svart hjälm 3) Resa, mat och ev. boende på träningslägret (gratis boende finns för 22 personer) 4) Resa, mat och boende i Motala (boende bokas individuellt men tidigare år har ambassadörer gått ihop och hyrt hus tillsammans i centrala Motala)
Ingår någon försäkring?
Nej, tyvärr inte. Säkerheten är alltid vår högsta prioritet men om olyckan är framme är det ditt ansvar att säkerställa att du har det försäkringskydd som du önskar. Försäkringen Startklar är ett tips att titta närmare på. Deltagande i alla Time for Ghanas aktiviteter är alltid på egen risk.
Vad händer om jag blir sjuk eller skadad?
Vi försöker att hjälpa dig att hitta någon som kan ta över din plats. Om överlåtelsen behöver ske efter att vår webshop för kläder stängt behöver köparen ta över dina kläder och såldes ha samma klädstorlek som du. I alla fall ovan är det du som säljer din plats till ersättaren men vi som förmedlar kontakten och således godkänner ersättaren. Efter träningslägret tar vi inte in några nya ambassadörer i teamet.
Ingår startbevis?
Startbevis till Vätternrundan köper du separat via en speciell kod som endast våra ambassadörer får tillgång till.
Klarar jag av det?
Det är enorm skillnad på att cykla i en stor grupp jämfört med att cykla ensam. Tidigare år på Vätternrundan har vi haft många starka med stor överkapacitet vilket ger klungan en stor möjlighet att fixa målet. Sköter du träningen strukturerat och målmedvetet hela året har de flesta goda förutsättningar för att fixa målet. Våra kaptener är redo att ge dig coaching och support om du behöver det.
Hur har det gått för teamet tidigare år?
2018: 9:40 (mål sub 10), 2019: 8:55 (mål sub 9), 2020: Inget lopp pga Covid, 2021: 9:24 (mål under 9:5 GT), 2022: 9:27 (mål under 9,5 GT), 2023: 9:21 (mål under 9,5 GT), 2024: 9:23 (mål under 9,5 GT)
Vad innebär SUB 9,5 GT?
GT står för Gran Turismo och 9,5 h för 315 km innebär ett rullsnitt om 33,16 km/h. Mellan depåer kommer vi cykla på ett rullsnitt om 33,16 km/h. Alla depåstopp kommer att vara planerade och tidsbestämda, vi unnar oss pauser för att kunna föregå med gott exempel och profilera Time for Ghana. Vi stannar för punkor, kedjehopp etc. Orkar man inte hålla rullsnittet så får man tyvärr släppa klungan men det kommer åtminstone inte bero på strul.

Om Time for Ghana

Drivs Time for Ghana ideellt?
Time for Ghana är en registrerad stiftelse och vi som driver stiftelsen jobbar helt idéellt. Förutom väldigt få fasta avgifter går varje krona till vårt ändamål.
Ansökan

Visst blir du lite sugen?

Om det låter som att du matchar bra i vårt team är du mer än välkommen att skicka in din ansökan. Antalet platser per år är begränsat och vi rekryterar löpande. Först till kvarn!

Just nu är alla platser fulla men välkommen att skicka in en ansökan som reserv!
Våra hjältar

Tack till dessa hjältar som sponsrar oss!

Vi är för evigt tacksamma och stolta över våra sponsorer!
Säg hej!

Ta kontakt med oss

Mejla, skriv, ring eller följ oss i sociala medier!